Hoppa till sidans innehåll
Här står Urban uppe på maskinens bandsteg och Patrik sitter i förarstolen och får en första genomgång av alla knappar.

Ny pistmaskin


2013-12-22

Nybro Ski:s anläggningssatsning i Svartbäcksmåla har nu gått in i sin slutfas. Åtminstone för denna gången, precis lagom till jul fick vi vårt senaste tillskott som förmodligen kommer underlätta massor av arbete med spåren.

Här kan ni läsa ett kort reportage från barometern 2013-12-22 om pistmaskinen.

Några bilder från garaget på maskinen följer nedan. Mer om investeringen och satsningen ligger kvar under bilderna.

Maskin fram

 Maskin bak

 

2013-11-01

Nu är det klart!

Nybro Ski har blivit med ny pistmaskin! Det saknas fortfarande en del pengar till investeringen, men affären är uppgjord!


I fredags (den 1 november) var Patrik Lundqvist och jag (Urban Eliasson) uppe i Tänndalen för att titta på en begagnad pistmaskin. Det blev totalt över 200 mil på knappt två dygn i Patriks bil. Ett par övernattningar lyckades vi med att klämma in också. Resan gick väldigt bra, även om vi får erkänna att det kändes i kropparna när vi väl var hemma.

När vi började närma oss Tänndalen möttes vi av den första snön. Det låg två till tre centimeter snö på marken, så bilens vinterdäck kom till nytta. Vi fick faktiskt också en liten känsla av vad man använder en pistmaskin till. Tyvärr var det inte tillräckligt för att kunna testa maskinen. I Härjedalen behöver de dock inte tänka på snökanoner för att göra skidspår. Just denna maskinen har därför enbart gått på natursnö.

Väl framme i Tänndalen träffade vi Roger Strandberg, delägare till företaget Winn Marketing i Umeå. Det är Winn Marketing som är den stora aktören när det gäller att sälja och köpa pistmaskiner i Sverige. Tänndalen har köpt en ny likadan maskin som de får levererad i mitten på november. Då transporteras vår maskin till Umeå, där den kommer att gås igenom och fräschas upp. Först efter denna genomgång får vi maskinen ner till oss i Svartbäcksmåla.

Vår ”nya” maskin är en Pisten Bully 100 från år 2005. Den är betydligt modernare och har en starkare motor än vår gamla maskin, som för övrigt inte är tillverkad för att gå på konstsnö, då det inte var så vanligt på den tiden (1978). Det gör att det kommer att gå betydligt bättre att fräsa vår hårda konstsnö. Just denna pistmaskinen har dessutom två spårplattor med separata spårfräsar. Det är vår förhoppning att detta ska göra det möjligt att enbart köra ett varv för att få fina spår. Tidigare har det blivit ett flertal varv innan det har gått att till slut spåra. Förhoppningsvis behöver vi inte lägga ner så mycket tid för spårning framöver och ändå få ännu bättre prestanda i spåren.

 

Urban och Patrik

 

Glöm inte att insamlingen fortsätter ännu ett tag!

Läs mer om insamlingen här.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:44 Skribent: Henrik Andersson
Epost: This is a mailto link

Vi utbildar och utvecklar vår förening tillsammans med:

RF-SISU Småland


Huvudsponsor för Nybro ski:

Nybro energi 1

Materialsponsor för Nybro Ski:

Logga Pölder Sport

 

Väderstation Nybro 

Väderprognos för Nybro

www.swixschool.com 

 

Besöksräknare unika besök

Postadress:
Nybro Skidklubb - Skidor
Svartbäcksmåla, Box 220
38223 Nybro

Kontakt:
Tel: 0706496920
E-post: This is a mailto link

Se all info