Hoppa till sidans innehåll

Vasaloppsbok

12 DEC 2021 17:36
Henrik Lenngren som arbetar som journalist och författare har nyligen släppt en bok om Vasaloppet. Titeln är Vasaloppet: 90 kvinnor och män i fäders spår.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2021 17:36

Inför Vasaloppets 100-årsjubileum tar Henrik Lenngren med läsarna på en vindlande resa genom det klassiska loppets värld, sedd genom 90 olika människors perspektiv. Vi möter vasalöpare av alla de slag – elitlöpare, veteraner, glada motionärer, rikskända profiler och udda förmågor – men får också stifta bekantskap med personer som på andra sätt berörts av Vasaloppet, allt från entusiastiska TV-tittare till omutliga repdragare och luttrade brytbusschaufförer. Niomilafärden från Sälen till Mora är en skådeplats där hela det mänskliga känslospektrat sätts i gungning – glädje och ilska, sorg och resignation, hopp och förtvivlan.

Tillsammans tecknar de porträtterade personerna en mångfacetterad bild av en livskraftig jubilar, men de bjuder också på mängder av matnyttiga tips och råd till alla som vill mäta sina krafter i fäders spår. Läs om hur du hittar motivationen och håller den uppe, om hur du kan äta och träna inför loppet, och om hur du hanterar de olika utmaningar som väntar längs vägen – sinande krafter och bitande kyla, sugande backar och envisa tankespöken.

Bokens experttips vänder sig till alla slags vasalöpare, både till dig som ska ta dig an Vasaloppet för första gången och till dig som redan har några lopp under bältet och söker ny inspiration. 

Mer information återfinns här: http://www.bokus.com/bok/9789177993544/vasaloppet-90-kvinnor-och-man-i-faders-spar/

Skribent: Henrik Andersson
E-post: This is a mailto link

Vi utbildar och utvecklar vår förening tillsammans med:

RF-SISU Småland


Huvudsponsor för Nybro ski:

Nybro energi 1

Materialsponsor för Nybro Ski:

Logga Pölder Sport

 

Väderstation Nybro 

Väderprognos för Nybro

www.swixschool.com 

 

Besöksräknare unika besök

Postadress:
Nybro Skidklubb - Skidor
Svartbäcksmåla, Box 220
38223 Nybro

Kontakt:
Tel: 0706496920
E-post: info@nybroskidklubb....

Se all info